Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Zebramangustaen er et rovdyr og et stort desmerdyr, de lever i det østlige og centrale Afrika, både i skovsavannen, græssavannen og semiørknen. De bor i huler, som de finder rundt omkring på savannen. De flytter tit – cirka hver tredje dag – men de gider ikke grave nye huler hver gang. så derfor finder den gamle termitboer som den overtager. De er nogle små aktive dyr, der ligner vores mink og ilder. Kroppen er lang og slank, hovedet lille og benene korte. Pelsen er strid og grå med mørke striber på ryggen. De lever sammen i familiegrupper på 6-20 individer. De bor i kolonier under jorden og tilbringer dagen med at jage. Én fra gruppen er altid på vagt og kommer med advarselslyde, hvis en fare nærmer sig. Lyden får øjeblikkeligt alle mangusterne til at forsvinde ned i hullerne under jorden. Én af hunnerne i gruppen dominerer over de andre, og det er kun denne hun, der yngler. Resten af gruppen hjælper til med at passe ungerne, og som regel er det hanner, der fungerer som "vagtposter". Mangusterne bruger lyde, når de indbyrdes kommunikerer med hinanden, eller når de møder fremmede manguster.

Føde: insekter, æg og mindre dyr som mus, kyllinger og slanger.
Vægt: 1,5-2 kg.
Drægtig: ca 2 mdr.
Antal unger: 2-6 hvalpe.