Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Minigrisen er en tamgris, der stammer fra vildsvin. Der findes mange forskellige racer af minigrise, de fleste med forskellig oprindelse, ”minigris” er en betegnelse, der bruges til at adskille de små racer af grise fra de store svin og grise.
Minigrise findes kun som tamme dyr. De findes i hele verden.

Minigrisen findes i mange forskellige farver og størrelser.
Fælles for minigrisene er, at de skal være under 50 cm høje. Deres vægt svinger meget, hvor de mindste ikke vejer mere end 25 kg, og de største kan komme op på over 75 kg.
Farven hos grisene kan variere meget, alt fra at være helt lyse og til helt sorte, som hos vildsvin. De ses ofte med forskellige kombinationer af farver og pletter.

Minigrisene blev fremavlet i slutningen af 1960’erne til brug i medicinal industrien. Her blev de brugt til forsøg, da deres krop på mange måder ligner menneskets. Almindelige svin var dog for store, og upraktiske at holde som forsøgsdyr, hvilket skabte behovet for en mindre gris.

Grisen er blevet et populært kæledyr. De er generelt et kloge og renlige dyr, men deres størrelse, gør dem sværere at holde som kæledyr. Med fremgangen af minigrise, kunne man nu holde dem som kæledyr som f.eks. hunde. Men den stigende popularitet giver dog problemer, da avlerne begynder at indavle grisene, for at mindske deres størrelse.

Føde: Altædende
Vægt: 25-75 kg
Drægtig: 3mdr 3uger 3dage.
Antal unger: 5-8