Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Maraen er i familie med marsvinet, men ligner mere en hare. Derfor hedder den også pampasharen. Maraen er en forholdsvis stor gnaver med lange meget tynde ben. Pelsen er lys brun på undersiden og mørkere på oversiden. På brystet og under halen er den hvid. Den føder få og højt udviklede unger, som kun dier et par gange i døgnet.

Hunnen graver en hule under jordoverfladen, hvor ungerne fødes og opholder sig de første 11 uger. Når de vokser til, kalder hunnen på dem for at få dem op og gradvist vænnet til området omkring hulen. Maraen lever i det centrale og sydlige Argentina. Maraen græsser i flokke på de store pampasområder og danner par for livet.

Føde: græs, blade og øvrige plantedele.
Vægt: 8-10 kg
Drægtig: ca 98 dage.
Antal unger: 1-3