Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Tamkaninen ligger på en tredje plads, over mest populære kæledyr i Danmark. Den er let at gøre renlig, så den kan gå frit indendørs, og den er et tillidsfuldt og kælent dyr, den egner sig dog ikke til små børn.

De kaniner, der holdes som kæledyr, stammer fra den europæiske vilde kanin. Selvom mennesket har opdrættet og holdt på kaniner i mange hundrede år, har de naturlige behov som de vilde kaniner, der skal tilgodeses i fangenskab. Fremavlede racer er (dværg)vædder, angora, løvehoved, hermelin, hollænder og rex.

Vildkaninen hører ligesom hare til støttetandede. Det betyder, at de bag de øverste fortænder har to ekstra tænder. Vildkaninen har kortere bagben end hare. Kaninens ører er kortere end harens, de når kun ud til snudespidsen, mens harens når 2-3 centimeter længere ud. Vildkaniner vejer 1½-2 kg.

Kaniner foretrækker sandjord, men kan også findes på let lerjord. De findes især i åbent terræn og, krat eller småskove, men findes også i skoven.

Kaniner lever i kolonier og graver gange i jorden, gerne med flere udgange. I skoven hvor der er tæt bevoksning lever de helt eller delvis over jorden.

Ungerne er ved fødslen nøgne og blinde. De fødes i en rede, der er foret med strå og uld, som hunkaninen plukker af sit bryst.

Føde: hovedsageligt græs, kviste og blade.
Vægt: 1 – 10 kg
Drægtig: ca 30 dage.
Antal unger: 2 -10