Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Vilde høns lever i små flokke i og omkring skovbrynet. Deres føde består af frø, smådyr, spirer, lavt hængende bær og nedfaldsfrugt. Når de søger føde skraber de i jorden og finder på denne måde en del insekter, orme og lignende. Når de finder store mængder eller noget ekstra lækkert, tilkalder hønsene de andre høns med en særlig lyd.

I flokken er der en streng hakkeorden, hvor hver høne har sin plads. Hanerne er øverst i hønsenes hakkeorden. Høns kan kun huske ca. 25-30 individers plads i hakkeordenen. Kommer flokken over dette antal vil de i naturen splitte flokken. Unge haner vil blive jaget ud af flokken af de gamle haner når de bliver kønsmodne, medmindre flokken er stor og der ikke er for mange ældre haner allerede.

Der er gennem årene fremavlet forskellige racer af høns til mange forskellige formål. Vægten på de forskellige racer variere fra 500 gram til 7 kg (for hanen). Man opdeler racehøns i fem grupper: urdværge, fordværgede racer, lette racer, mellemsvære racer og svære racer. I disse grupper bruger man også de funktionelle betegnelser æglæggere, kombinationshøns, slagteracer, prydhøns og kamphøns.

Føde: frø, smådyr, spirer, lavt hængende bær og nedfaldsfrugt.
Vægt: 500 gram til 7 kg.
Rugetid: 18 - 21 dage.