Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Dværgmaraen er i familie med marsvinet, men ligner mere en lille hare. Pelsen er lys brun på undersiden og mørkere på oversiden. Den føder få og højt udviklede unger, som kun dier et par gange i døgnet.

Hunnen graver en hule under jordoverfladen, hvor ungerne fødes og opholder sig de første 11 uger. Når de vokser til, kalder hunnen på dem for at få dem op og gradvist vænnet til området omkring hulen. Dværgmaraen lever i det centrale og sydlige Argentina. De danner par for livet.

Føde: græs, blade og øvrige plantedele.
Vægt: Ca. 1,5-2kg
Drægtig: ca 78 dage.
Antal unger: 1-3