Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Dådyr er en drøvtygger, der tilhører hjortefamilien. Dådyret ligner på mange måder kronhjorten, men det er mindre sky og mere nøjsomt. Derfor er dådyret er nemt at tæmme og findes i mange dyreparker, hvor det er muligt at komme tæt på. I de senere år er der opstået dådyrfarme, hvor dyrene avles til slagtning.

I Danmark findes dådyret kun i få vilde flokke, mest på Øerne, især på Midt- og Sydsjælland, Lolland, det sydøstlige Fyn og Langeland. I Jylland er dådyret mere spredt, men har gennem de seneste årtier bredt sig til mange nye lokaliteter. Siden midten af 1980'erne er der sket en stigning i jagtudbyttet af arten.

Dådyret er normalt rødbrunt om sommeren med hvide pletter på ryggen, lys mave og ben og en mørk rygstribe, men brunsorte og hvide eksemplarer findes også. Om vinteren bliver dyrene gråbrune uden pletter. Dyrene har hvidt spejl (hvid bagdel) med en bred sort indramning, og halen er hvid på undersiden og har en bred sort stribe på oversiden. Man siger derfor at der står "111" bag på dådyret. Dyrene kan bliver op til 16 år gamle.

Føde: Græs, blade, nødder, bær og bark.
Vægt: dåerne 35-50, dåhjortene 60-100
Drægtig: ca 230 dage.
Antal unger: 1-2