Vi har åbent næste gang den

Åbent

Dato: 31 juli 2021

Tid: 10:00 - 16:00

Kænguruer er pungdyr. De er lever i Australien, Tasmanien og New Zealand. Kænguruen har lange, kraftige bagben, lang hale og er i stand til at bevæge sig i hop. Kænguruen, som hører til de ægte kænguruer, er en mellemstor kænguru. De ses ofte græsse sammen i større grupper hvor der findes store fødemængder, ellers lever de alene.

Når kænguruen bevæger sig, gør den det ved at støtter på både for- og bagben og hale. Når de skal bevæge sig hurtigt af sted, hopper de på bagbenene og bruger halen som styrestang. De muskuløse bagben virker som en fjeder. Bennetts kænguruen kan springe op til 6 meter i ét spring og nå op på 50-60 km/timen.

Når en kænguruunge bliver født, er den ikke større end det yderste led på en lillefinger og vejer under 1 gram. Kun forpoterne og lugtesansen er udviklet. Den kravler fra kønsåbningen op til pungen ved egen hjælp. Turen tager ca. 3 minutter. Hunnen har slikket et duftspor fra kønsåbningen til pungen og har slikket pungen ren. Den nøgne unge sætter sig fast på én af de to dievorter i pungen. Dievorten svulmer op inde i munden på ungen, så ungen ikke ryger af, når hunnen bevæger sig. Her tilbringer ungen de næste mange måneder, og selv når ungen har forladt pungen, hopper den ofte tilbage for et lille hvil eller for at die.

Efter at ungen er født, bliver hunnen straks parret igen. Ægget udvikler sig kun et par dage, så går det i en slags dvale, indtil den "gamle" unge holder op med at die og forlader pungen. Signaler fra dievorten fortæller kænguruen, at den ældre unge ikke opholder sig permanent i pungen, som derfor er klar til den nye unge. Den gamle unge hopper stadig ud og ind af pungen og stikker af og til hovedet ind for at benytte sin egen dievorte. Kænguruen i stand til at producere to slags mælk i hver dievorte: Én med megen energi til den store unge og en mindre energirig til den lille nyfødte unge. På denne måde har kænguruen på samme tidspunkt tre unger i forskellig alder: Det "hvilende" foster i livmoderen, den lille nøgne unge i pungen og den store unge, som hopper ud og ind af pungen og holder sig i nærheden af hunnen. Hunnen kan ”gemme” udviklingen af den nye unge, hvis der er mangel på føde.

Føde: Græs, blade og øvrige plantedele.
Vægt: Ca. 20-25 kg.
Drægtig: ca. 30 dage
Antal unger: 1